Tuesday, July 3, 2007

Manual 4.2. Káva s alkoholem

4.2. K찼va s alkoholem

Tyto kávy se dělají z kávy překapávané, neboť připravíte-li tuto kávu z espressa, je příliš silná a chuťově není tak dobrá. kávy s alkoholem servírujeme v našem kafé baru v průhledných sklenkách s ouškem. Měrnou jednotkou pro alkohol jsou 2cl - tedy malinkatý panák:
ALŽÍRSKÁ KÁVA - překapávaná káva s vaječným koňakem a šlehačkou, zalitou trochou
vaječného koňaku.

IRSKÁ KÁVA - překapávaná káva s irskou whiskey (JAMESON) a se šlehačkou, posypanou
skořicí.

KANADSKÁ KÁVA - překapávaná káva s whiskey a meruňkovicí, ozdobená šlehačkou a
posypaná skořicí.

MEXICKÁ KÁVA - překapávaná káva s tequilou a kahlúou. Káva je zdobená šlehačkou, posypaná skořicí.

KÁVA PLATÝZ překapávaná káva s čokoládou, trochou horkého mléka, whisky cream a se
šlehačkou, zdobená čokoládou.

ČESKÁ KÁVA - překapávaná káva s rumem a se šlehačkou, posypanou skořicí.

B 52 KÁVA – překapávaná káva, Grand Marnier, Irský krém, Kahlua, kakao, šlehačka
AFTER DARK – stejná příprava jako u After eight. Jen použijeme ½ 2cl panáka Pepermin.likéru od Bols

No comments:

Post a Comment